Η κάμπια μαλλιαρή αρκουδίτσα

 Η κάμπια μαλλιαρή αρκουδίτσα ζούσε σε ένα κήπο και της άρεσε να τρώει φύλλα.

Μια μέρα ο κηπουρός ξερίζωσε από το παρτέρι όλα τα φύλλα από τις πικραλίδες που λάτρευε να τρώει.

Από τότε έψαχνε για άλλο παρτέρι η κάμπια ώσπου  συνάντησε άλλες κάμπιες. Η καθεμία είχε την δική  ομορφιά της. Άλλες όμορφες άλλες λαμπερές .

Ξεκίνησαν τότε οι λαμπερές και φανταστικές κάμπιες να κοροϊδεύουν την μαλλιαρή κάμπια λέγοντας την ότι η κάθε μία θα γίνουν τόσο όμορφες και ξεχωριστές για το χρώμα που είχαν, αντίθετα με την μαλλιαρή κάμπια που το τρίχωμα της ήταν τόσο άχαρο.

Η κάμπια αποφάσισε να ταξιδέψει αλλού για να μην αισθάνεται μειωμένη.


Τελικά αφού πήγε σε άλλο δέντρο εκεί βρήκε μια κάμπια με κόκκινες βούλες και φωτεινές τούφες. Η όμορφη κάμπια γέλασε ειρωνικά μόλις αντίκρισε την μαλλιαρή και της απευθύνθηκε ότι δεν θα γίνει όμορφη κάμπια αλλά ίσα ίσα μουντή.

Η μαλλιαρή κάμπια απάντησε ότι δεν μπορεί να αρέσουμε σε όλους και φυσικά δεν γίνεται όλοι να είμαστε πολύχρωμοι. Εν κατακλείδι πέρασε ο καιρός και η κάμπια έγινε μια ξεχωριστή και όμορφη 🦋🦋🦋 πεταλούδα 


Μας άρεσε αυτό το βιβλίο γιατί ο  κάθε  άνθρωπος έχει τη δική του ομορφιά και είναι μοναδικός. Δεν γίνεται όλοι να είμαστε το ίδιο, δεν γίνεται όλοι να αρέσουμε σε όλους. 

 Η μικρή κάμπια Μαλλιαρή Αρκουδίτσα περιφέρεται στον κήπο και αναρωτιέται πώς θα είναι όταν γίνει νυχτοπεταλούδα. Πανέμορφες και λαμπερές, ωραίες και εκθαμβωτικές, αλλά καθόλου ευγενικές, οι άλλες κάμπιες γελούν με τη μικρή, άχαρη, Μαλλιαρή Αρκουδίτσα. Για ένα πράγμα είναι σίγουρες: η Μαλλιαρή Αρκουδίτσα δε θα γίνει ποτέ τόσο εντυπωσιακή και όμορφη όσο αυτές! Αλλά μήπως τελικά μπορεί μια μικρή κάμπια να μεταμορφωθεί σε κάτι πραγματικά εκπληκτικό;


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις