Η καταλληλη ηλικια για να μαθει το παιδι αγγλικα

Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται πια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει το παιδί τους την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Γνωρίζουμε όλοι ότι πλέον είναι απαραίτητο να μιλάμε άλλη μία γλώσσα τουλάχιστον, ωστόσο δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ηλικία που πρέπει ένα παιδί να ξεκινήσει Αγγλικά. 


Υπάρχουν παιδιά που έρχονται σε επαφή και με δεύτερη γλώσσα από τα 4-5 πριν δηλαδή ξεκινήσουν το σχολείο και μαθαίνουν παράλληλα με την μητρική.

 Πριν από την ηλικία των 6 χρόνων το παιδί μπορεί να μιμηθεί πολύ καλά τους ήχους, να προσέχει τις κινήσεις του στόματος σας και τις εκφράσεις του προσώπου σας. Συνεπώς από πολύ μικρή ηλικία μπορείτε να μιλάτε στα παιδιά σας με αγγλικές λέξεις, αυτό μπορεί να γίνεται στον καθημερινό διάλογο με το παιδί σας, με τραγουδάκια και με ειδικά παιχνίδια δραστηριοτήτων για εκμάθηση ξένων γλωσσών από μικρά παιδιά.

Αν οι γονείς επιζητούν την εκκίνηση πλήρων μαθημάτων, δηλαδή την διδασκαλία του γραπτού λόγου σε συνδυασμό με τον προφορικό, τότε πρέπει να λάβουν υπόψη τους την νοητική ανάπτυξη του παιδιού τους. Δεδομένου των σταδίων νοητικής ανάπτυξης, τα παιδιά που βρίσκονται συνήθως μετά την δευτέρα δημοτικού, είναι περισσότερο έτοιμα και πιο ώριμα για να ξεκινήσουν να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα. Κι αυτό γιατί πλέον έχουν περάσει και εμπεδώσει τα αρχικά στάδια εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας, έχουν ήδη μάθει βασικούς κανόνες χρήσης της και συνεπώς θα τους είναι πιο εύκολο να αρχίσουν να αφομοιώνουν και μια δεύτερη γλώσσα.

Είναι αρκετά σημαντικό να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τη νέα γλώσσα που ξεκινά να μαθαίνει και να μην νιώθει ότι το κάνει επειδή του το επιβάλλουν οι άλλοι. Τα μαθήματα θα πρέπει να είναι ευχάριστα και να του κινούν αξιόλογα την περιέργεια, τη σκέψη και τη φαντασία του. Όσο είναι ακόμα μικρό όλη η διαδικασία εκμάθησης θα είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις